Voor samenwerkende partijen verzorgt 112Schade workshops op het gebied van schadeafwikkeling.

Workshop schadeafhandeling automotive

De workshop is geschikt voor zowel de beginnende schadebehandelaar als de reeds doorgewinterde behandelaar die zich dagelijks bezighouden met motorrijtuigenschades, van de (eerste) melding tot de afwikkeling van de schade. Wat voor de één nieuw is, zal voor de ander een nuttige herhaling zijn. Deelnemers mogen ook een eigen casus voorleggen ter bespreking. Door de interactieve opzet van de workshop zal iedere cursist aan het eind van de gezellige maar zeker leerzame dag naar huis gaan met een opgefriste en uitgebreide verkeerskennis.

In de workshop komt aan bod de behandeling en de afwikkeling van motorrijtuigenschades in de praktijk. Hierbij ligt de nadruk op de toepassing van de wettelijke bepalingen en de jurisprudentie (o.a. WAM, aansprakelijkheidsrecht, verkeersrecht, bewijsrecht, vorderingsrecht), de uitleg van de bepalingen in de diverse polisvoorwaarden en de gedragscodes en bedrijfsregelingen. Er wordt gebruik gemaakt van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van schadebehandeling bij motorrijtuigen.

Onderwerpen

  • Betekenis in de praktijk van de bepalingen in de WAM: het rechtstreekse vorderingsrecht, het Waarborgfonds Motorverkeer, toegestane uitsluitingen e.d.
  • Aansprakelijkheidsrecht en jurisprudentie in verkeersschades. Onder andere de inhoud en toepassing van art. 185 WVW en de voorrangsregels bij het verrichten van bijzondere manoeuvres bij veel voorkomende autoschades (zoals kop- en staart botsingen, inhalen, geen voorrang verlenen, in- en uit parkeren etc.)
  • Uitleg van een aantal begrippen rondom schaderegeling en vaststelling van schuldverdeling en hoe men daarmee omgaat in de praktijk: bewijsrecht en bewijslast, eigen schuld van de benadeelde, overmacht, schulddeling, disculperende stilstand, ieder moet zijn eigen schade dragen etc.
  • De wettelijke bepalingen inzake vaststelling van materiële schade inclusief bijbehorende kosten (bijvoorbeeld de buitengerechtelijke kosten) en het vorderingsrecht van schade bij letsel en overlijden.
  • De vraag welke verzekering dekking moet bieden als er meerdere verzekeringen zijn die dekking kunnen bieden op grond van de wet, de polisvoorwaarden of de diverse bedrijfsregelingen. Bijvoorbeeld AVP, AVB, WA motorrijtuigverzekering of een garageverzekering. Toepassing van de regels rondom bijvoorbeeld samenloop en de schuldloze derde regeling.

Bewijs van deelname

Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname, waarmee zij kunnen aantonen dat zij permanent vakbekwaam zijn.

Kosten workshop

De kosten zijn afhankelijk van uw keuze in ons Partner Programma.

  • Zilveren Partner € 175,- per persoon
  • Gouden Partner € 0,-  per persoon
(De prijzen zijn exclusief BTW)
Na aanmelding ontvangt u een schriftelijke bevestiging met de factuur.

Incompany

Wij hebben ook mogelijkheden om de workshop incompany te geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.