Schadeformulier invullen zonder tegenpartij

Bij een eenzijdig ongeval is er geen tegenpartij om het schadeformulier in te vullen. Ook kan het gebeuren dat er wel een tegenpartij is, maar de dader ontbreekt. In beide gevallen moet je het schadeformulier alleen voor jezelf invullen. Hoe doe je dat en hoe bewijs je wat er gebeurd is?

Een schadeformulier invullen wordt vaak verplicht gesteld door verzekeraars. Samen met de tegenpartij is het ideaal. Jullie geven op het formulier jullie gegevens op en jullie omschrijven wat er gebeurd is. Vervolgens ondertekenen de betrokkenen het schadeformulier, en de verzekeraars buigen zich over de schade. Hoe los je het op na een eenzijdig ongeval?schadeformulier invullen

Schadeformulier bij een eenzijdig ongeval

De schademelding doe je in de meeste gevallen officieel met een schadeformulier. Bijvoorbeeld bij ruitbreuk zal de verzekeraar geen schadeformulier eisen. Wel als je bijvoorbeeld tegen een vangrail bent gebotst. Dit heeft twee redenen. De verzekeraar wil een door jou getekend schadeformulier waarin je de schade meldt. Ten tweede kan de verzekeraar nog aangesproken worden voor de schade aan de vangrail. Op het schadeformulier kun je aangeven dat het een eenzijdig ongeval is.

De tegenpartij is onbekend

Je komt na het winkelen terug bij je auto en iemand heeft met zijn of haar auto schade aangericht aan jouw auto, motor of ander motorrijtuig. Wat nu? Je kunt op het parkeerterrein nog navragen of iemand getuige is geweest. Je kunt ook nog navragen bij woonhuizen die grenzen aan de parkeerplaats of ze iets gezien hebben. Als je de dader niet kunt achterhalen, ga je een schadeformulier invullen waarmee je de verzekeraar op de hoogte stelt. Dit heeft alleen zin als jouw motorrijtuig WA casco (all risks) verzekerd is. Bij een beperktere dekking keert de verzekeraar een dergelijke schade namelijk niet uit.

Doe toch altijd aangifte bij de politie en vul wel een schadeformulier in. Dit soort schades kun je namelijk onder voorwaarden nog claimen bij het Waarborgfonds.

Weten of u de schade kan claimen op het Waarborgfonds?

[su_button url=”https://www.112schade.nl/info/waarborgfonds/szd/” background=”#f6881c” color=”#ffffff” size=”7″ center=”yes” radius=”5″ title=”doe de waarborgfonds check”]Doe de Waarborgfondscheck >>[/su_button]

Ongeval zonder tegenpartij – Wat vul je in op het schadeformulier?

Het formulier is onder te verdelen in voertuig A en voertuig B. Bij een eenzijdig ongeval vul je alleen jouw gegevens in onder voertuig A. Zorg ervoor dat je duidelijk toelicht wat er gebeurd is en hoe de schade ontstaan is. De vragen 10 tot en met 14 zijn gericht op de toedracht van de schade. Bij vraag 13 kun je eventueel nog een situatieschets maken, maar vaak is het bij een eenzijdig ongeval niet nodig. Is er wel een tegenpartij? Vul de gegevens die je wel weet in op het schadeformulier. Bijvoorbeeld aan de hand van een kenteken kan jouw verzekeraar de tegenpartij opsporen.

Toch maar het digitale schadeformulier downloaden

Een schadeformulier downloaden is eenvoudig, welke je ook kiest. Graag zetten wij de voordelen van de schade app voor jou op een rijtje. De grootste voordelen van de schade app zijn:

  • Het digitaal schadeformulier downloaden heeft als voordeel dat je het altijd bij je hebt
  • Alleen de vragen die op jouw schade van toepassing zijn krijg je gesteld. In het papieren schadeformulier worden veel vragen gesteld die niet op jouw schade van toepassing zijn
  • Doordat het indienen van de schade veel eenvoudiger is, kan het ook veel sneller. Naar verhouding veel minder vragen
  • Met de telefoon kun je ook gelijk foto’s maken van de schade en de omstandigheden bij het ongeval. Dit kan voor de behandeling van de schade van grote betekenis zijn
  • Na het digitaal ondertekenen wordt de schade gelijk doorgestuurd naar de verzekeraar. Je hoeft niets te versturen.

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig.

Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Dus voor gemak en snelheid bij bijvoorbeeld autoschade in het verkeer download je nu de Schade App.

schade app

Bekijk hier onze video

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play