Veel gestelde vragen over de Schade app

Overzicht van de veelgestelde vragen over de schade app.

Moet ik betalen voor de schade app?

Nee, wij rekenen geen kosten voor de schade app. Het gebruik is volledig gratis. De app is te downloaden via de Android PlayStore of Apple AppStore. Ook bij het doorsturen van schademeldingen naar uw verzekeraar of tussenpersoon rekenen wij geen kosten.

Kan ik een schademelden zonder internetverbinding?

Ook zonder internetverbinding kunt u via de schade app een schade melden.

Wij slaan de schademelding eerst op je telefoon op. Zodra je verbinding hebt met het internet kun je deze schademeldingen alsnog versturen.

Let wel op: bij het ondertekenen zet je samen met de tegenpartij een digitale handtekening via SMS code.

Wordt de digitaal formulier door mijn verzekering geaccepteerd?

Ja, alle verzekeraars in Europa en Nederland accepteren de schademelding vanuit onze schade app.

Kan ik het formulier ondertekenen?

Bij een schade tussen twee partijen “ondertekent” u  en de tegenpartij de schademelding door middel van een een SMS.

Moet ik nog een Europees schadeformulier invullen?

Indien u een melding via de schade app hebt verstuurd hoeft u geen Europees schadeformulier meer in te sturen.

Moeten beide partijen de app invullen?

Op één toestel wordt de schade app ingevuld. De andere partij bevestigt de melding met behulp van een sms-code. Beide partijen krijgen vervolgens een afschrift van de schademelding per e-mail.

Is de App ook voor schade bij fietsers en voetgangers?

Ja. U kunt de schade app voor alle verkeerssituaties gebruiken. Dus ook een aanrijding tussen een fietser en voetganger.

Wie is op het schadeformulier voertuig A?

Het schadeformulier gebruik je bij een schade in het verkeer. Het kan gaan om een ongeval tussen twee auto’s, maar andere combinaties zijn ook mogelijk. Ook bij een ongeval met een voetganger, fietser of bromfiets gebruik je het schadeformulier. Hoe weet je of je jouw gegevens bij voertuig A of juist bij voertuig B moet zetten?

Een schadeformulier lijkt op het eerste oog onoverzichtelijk en moeilijk te begrijpen. Met een korte uitleg vallen de puzzelstukjes op de juiste plek. Het belangrijkste onderdeel van het schadeformulier staat in verticale blokken waarin staat: “Voertuig A” en “Voertuig B”. Het gaat om het blauwe gedeelte aan de linkerzijde van het formulier en het gele gedeelte aan de rechterzijde van het schadeformulier. Hier worden gegevens over het voertuig, de eigenaar en de bestuurder opgenomen. Ook geef je hier aan waar je verzekerd bent en waar de schade aan jouw auto zit. Lees verder >>

Hoe een schadeformulier in te vullen met een fietser

Bij een aanrijding met een fietser verwacht je verzekeraar een ingevuld schadeformulier. Op het eerste oog lijkt het standaard schadeformulier niet geschikt. De vragen zijn namelijk afgestemd op een ongeluk tussen motorrijtuigen. Toch is het schadeformulier ook te gebruiken bij een aanrijding met een fietser.

Bij een aanrijding met een fietser is het invullen van het schadeformulier van groot belang. Vaak is er namelijk sprake van letsel. In dat geval zijn het langlopende trajecten tot de schade financieel is afgewikkeld. Ook gaat het bij letsel soms om zeer grote bedragen. Bij blijvende invaliditeit kunnen er claims uit de schade voortkomen die zorgen voor een betalingsverplichting voor de verzekeraar van tientallen jaren. Een goede vastlegging is dus belangrijk. Lees verder>>

Hoe vul ik een schadeformulier zonder tegenpartij?

Bij een eenzijdig ongeval is er geen tegenpartij om het schadeformulier in te vullen. Ook kan het gebeuren dat er wel een tegenpartij is, maar de dader ontbreekt. In beide gevallen moet je het schadeformulier alleen voor jezelf invullen. Hoe doe je dat en hoe bewijs je wat er gebeurd is?

Een schadeformulier invullen wordt vaak verplicht gesteld door verzekeraars. Samen met de tegenpartij is het ideaal. Jullie geven op het formulier jullie gegevens op en jullie omschrijven wat er gebeurd is. Vervolgens ondertekenen de betrokkenen het schadeformulier, en de verzekeraars buigen zich over de schade. Hoe los je het op na een eenzijdig ongeval? Lees verder>>

Wat als tegenpartij schadeformulier niet ondertekent

Bij een ongeval vul je samen met de tegenpartij een schadeformulier in. Met handtekeningen van beiden onderaan het formulier staat de toedracht van de schade vast. Als de tegenpartij het schadeformulier niet wil tekenen, heeft het schadeformulier minder waarde voor het afwikkelen van de schade.

Het is niet aan de betrokkenen bij een ongeval om te bepalen wie aansprakelijk is voor de schade. De verzekeraars gaan dit onderling uitvechten. Maar de verzekeraars kunnen de schades alleen regelen als ze weten wat er gebeurd is en hoe de schade ontstaan is. Om deze reden kunnen ze niet zonder een ingevuld schadeformulier. Om latere discussies te voorkomen, wordt de betrokkenen gevraagd om het schadeformulier te ondertekenen. Een formulier met maar één handtekening heeft minder waarde in vergelijking met een door beide partijen ondertekend schadeformulier. Lees verder>>

Bij de schade is geen andere partij betrokken. Kan ik de app dan ook gebruiken?

Ja. ook voor zogenaamde eenzijdige ongevallen kunt u de schade app gebruiken. Denk hierbij aan een parkeer-of ruitschade. Maak ook voor diefstal-of brandschade is de schade app te gebruiken.

Kan ik de app als fietser ook gebruiken?

Ja. De app is voor elke verkeersdeelnemer te gebruiken. Dus ook voor fietsers, motoren, scooters etc.

Kan ik de schade app gebruiken bij een schade met een buitenlandse partij?

Ja. De schade app is ook te gebruiken wanneer de tegenpartij een buitenlandse partij is. U kunt alle gegevens van de buitenlandse partij invullen en de schademelding per email versturen.

Hoe kan ik meerdere voertuigen toevoegen?

In de huidige versie kunt u de gegevens van een voertuig vast invullen in uw profiel. Het is nu nog niet mogelijk om meerdere voertuigen op te geven in uw profiel.

Heeft u schade met een ander voertuig dan kunt u bij de schade melding eenvoudig de gegevens van dat voertuig invoeren.

Is de schade app ook voor schade op een inboedel-of reisverzekering?

Nee. De schade app is alleen voor schades die u oploopt in het verkeer. Voor schade aan uw inboedel of woonhuis of schade op een reisverzekering kunt u deze app niet gebruiken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play