De schade app van het Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars is de belangenvereniging van verzekeraars. In deze rol hebben zij samen met andere organisaties een app ontwikkelt voor het eenvoudiger melden van een schade. Dit is een schade app “mobielschademelden” geworden. Voor verzekeraars is de app een uitkomst, omdat men een schademelding dan digitaal binnenkrijgen.

Het schriftelijke schadeformulier ken je waarschijnlijk wel. Het is een blauw formulier overladen met vragen. Bij een verkeersongeluk was het gebruikelijk om deze in te vullen. Dit moet eenvoudiger kunnen.

schadeformulier

Waarom niet het Europees schadeformulier?

Als je al een keer een Europees schadeformulier hebt ingevuld weet je hoe lastig de vraagstelling is. Dat is ook logisch, want voor diverse schadeoorzaken moeten er vragen opgenomen worden. Je gebruikt het formulier bijvoorbeeld voor een aanrijding tussen twee auto’s, maar ook als je met de auto een fietser hebt aangereden. In de app wordt gebruik gemaakt van de moderne technieken van mobiele telefonie. De locatie van de schade kan de app bijvoorbeeld zelf bepalen. Je kunt ook eenvoudig foto’s van de schade uploaden.

Hoe werkt de app van het Verbond van Verzekeraars?

Voordat je vragen gaat beantwoorden maakt de schade app eerst inzichtelijk waarmee het ongeval heeft plaatsgevonden. Ook wordt er gevraagd wat er is gebeurd. Is het bijvoorbeeld een aanrijding,  brand of een hagelschade? Dit is ook gelijk het grootste gemak. De te beantwoorden vragen gaan specifiek over het juiste type voorval. Bij hagelschade wordt er bijvoorbeeld niet gevraagd naar de gegevens van de tegenpartij.

Je opent de app en je vult jouw gegevens en de gegevens van jouw motorrijtuig in. De tegenpartij doet hetzelfde. Nadat de vragen beantwoord zijn volgt het digitaal ondertekenen. Dit gaat via een SMS naar de betrokkenen. Hierin zit een code waarmee jullie de schademelding ondertekenen.

Verbond van Verzekeraars

Schade app van 112schade.nl

112schade.nl heeft ook zijn eigen schade app. Het voordeel van onze app is dat deze voor alle verzekeraars te gebruiken is in Nederland en Europa. Daarnaast hebben alle gebruikers van de schade app automatisch toegang tot de kosteloze verhaalservice van 112schade.nl.

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig.

Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Dus voor gemak en snelheid bij bijvoorbeeld autoschade in het verkeer download je nu de Schade App.

schade app

Bekijk hier onze video

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play