Schadeformulier op de juiste manier invullen

Bij een ongeval in het verkeer met een motorrijtuig vul je een schadeformulier in. Aan de hand van dit formulier kan de verzekeraar de schade in behandeling nemen. Hoe vul je het schadeformulier op de juiste manier in?

Het Europees schadeformulier is een formulier dat bij een ongeval met een motorrijtuig wordt gebruikt. In Nederland, maar ook in andere Europese landen kun je het formulier gebruiken om de feiten en omstandigheden rondom de schade vast te leggen. Zorg er wel voor dat je het formulier goed invult.

Wat je echt niet moet vergeten

Het rijbewijsnummer vergeten in te vullen is nog niet zo’n grote ramp. Het wordt een ander verhaal als de toedracht van de schade niet duidelijk blijkt op het schadeformulier. Houd de volgende aandachtspunten in gedachten bij het invullen:

  • Geef duidelijk aan waar en wanneer het ongeval heeft plaatsgevonden
  • Zijn er getuigen? Noteer de namen en telefoonnummers
  • Vraag 12 – Toedracht van de schade. Met een kruisje geeft je aan wat de situatie was vlak vóór de schade. Je stond bijvoorbeeld stil of je haalde in.
  • Vergeet de situatieschets onderaan het formulier niet. Hier kunnen verzekeraars van aflezen hoe de schade ontstaan is. Geef hierin ook duidelijk aan wie voertuig A is en wie voertuig B. Denk er ook om dat je in de schets duidelijk aangeeft hoe de straten heten.
  • Bij vraag 14 “Mijn opmerkingen” kun je nog iets mededelen wat je kwijt wilt. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de situatieschets. Geef aan waarom niet.
  • Handtekening plaatsen.

Het kan eenvoudiger

Wij hebben nog maar een paar aandachtspunten onder jouw aandacht gebracht, maar er zijn nog veel meer. In plaats van jou wijzen op alle valkuilen van het schadeformulier, wijzen wij jou liever op een goed alternatief. De schade app is een volwaardige vervanging van het schadeformulier met veel voordelen. Via de app vul je alleen vragen in die op de schade van toepassing zijn. Hierdoor werkt het sneller. De melding wordt gelijk doorgezet naar jouw verzekeraar. Binnen een kwartier na de schade heeft jouw verzekeraar de schade in de mailbox.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play