Het schadeformulier invullen – Hoe moet het?

Een schadeformulier invullen is een tijdrovend klusje. Zeker omdat het vaak niet in één keer goed gaat. Wat vul je in en wat gaat de tegenpartij invullen?

Het Europees schadeformulier moet je altijd in je auto hebben. Bij een schade vul je deze in met degene waar je een ongeluk mee hebt gehad. Wat staat jou te doen?

De datum en plek van het ongeval

In het bovenste horizontale deel worden vragen gesteld waar geen meningsverschillen tussen de betrokkenen over zullen bestaan. Hier wordt onder andere gevraagd naar de datum en het tijdstip van het ongeval en naar de locatie. Met de vragen over wel of geen gewonden en de materiële schade, kan de verzekeraar een inschatting maken van de ernst van het ongeval. Eventuele getuigen kun je in dit onderdeel opgeven. Doe dat zeker, zij kunnen bij misverstanden opheldering geven.

Jouw gegevens invullen bij voertuig A of B

Het Europees schadeformulier invullen kan maar met twee betrokkenen. Als er meerdere zijn, moeten er eventueel ook meerdere schadeformulieren ingevuld worden. Je kunt zelf kiezen waar jij jouw gegevens invult. Het maakt niet uit of je voertuig A of B bent. Het compleet invullen van deze vragen ben je wel even mee bezig. Met de groene kaart en het rijbewijs in de hand gaat het lukken.

schadeformulier invullen

Wat is de toedracht van de schade?

Een schadeformulier invullen wordt lastig gemaakt doordat één van de belangrijkste vragen in een verticaal blok in het midden van het formulier verstopt zit. Bij toedracht kun je een kruisje zetten bij welke actie op jou van toepassing was vlak vóór het ongeval. Hier geef je bijvoorbeeld aan dat je linksaf ging of dat je op een rotonde reed. Dit lijkt een onzinnige vraag, maar voor de schuldvraag kan het belangrijk zijn.

De situatieschets en de ondertekening

Tot slot mag je met een schets nog duidelijk maken hoe de situatie bij de schade was. Waar stond betrokkene A en waar betrokkene B? Ben je akkoord met de opgave, dan kun je ondertekenen en het schadeformulier invullen is gelukt.

Kortom, het is zeer tijdrovend en foutgevoelig. Het kan eenvoudiger. Je kunt namelijk de schade app downloaden. Het is eigenlijk een digitale en vereenvoudigde versie van het schadeformulier. Het invullen ervan gaat sneller en je hoeft geen onzinnige vragen meer te beantwoorden.

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig.

Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Dus voor gemak en snelheid bij bijvoorbeeld autoschade in het verkeer download je nu de Schade App.

schade app

Bekijk hier onze video

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play