Schadeformulier voor de auto invullen bij een eenzijdig ongeval

Een schadeformulier vul je na een verkeersongeval samen met de tegenpartij in. Als er geen tegenpartij bij betrokken is, vul je ook het schadeformulier in. Hoe pak je dat aan?

Het Europees schadeformulier heb je waarschijnlijk in jouw auto liggen. Het formulier is gebaseerd op twee betrokkenen. Toch kun je het schadeformulier ook gebruiken bij schade aan jouw auto als er geen tegenpartij is. Het is wel lastig om het formulier in dat geval in te vullen.

Wanneer gebruik je het schadeformulier?

Het schadeformulier wordt door verzekeraars gebruikt om de omstandigheden bij de schade aan de auto helder te krijgen. Het formulier wordt niet alleen maar gebruikt om de aansprakelijkheid tussen twee partijen vast te stellen. Je gebruikt het schadeformulier dus bij een aanrijding met een andere auto, maar ook als je een vangrail hebt geraakt.

Waarom is het schadeformulier niet altijd handig?

Op het schadeformulier word je overladen met vragen. De informatie over jezelf en jouw auto kun je op het formulier kwijt. De toedracht aangeven is ook nog te doen, maar een situatieschets slaat nergens op bij een aanrijding met een vangrail. Eigenlijk zijn de schadeformulieren niet geschikt voor een eenzijdig ongeval. Daar hebben verzekeraars ook over nagedacht. Mede om dit probleem te tackelen is de schade app ontwikkeld.

Hoe vul je de schade app in bij een eenzijdig ongeval?

In tegenstelling tot het schriftelijke schadeformulier is de schade app wel afgestemd op een eenzijdig ongeval. Bij het maken van een melding krijg je in het beginstadium al een vraag over het soort ongeval. De overbodige vragen worden gelijk geschrapt. Hierdoor zijn er ook geen misverstanden over wat je wel of niet moet invullen.

De app biedt ook grote voordelen ten opzichte van het schadeformulier bij schade aan jouw auto waar wel een tegenpartij bij betrokken is. Het werkt sneller, geeft minder kans op fouten en een kleinere kans op misverstanden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play