Schadeformulier

Het invullen van een schadeformulier voor een verkeersschade kan via een eenvoudige app. Het werkt eenvoudiger en veel sneller dan een schriftelijk schadeformulier.

Een ongeluk met je auto, motor of ander motorrijtuig is een verschrikkelijk baalmoment. Niet alleen om het geld dat het jou gaat kosten, maar zeker ook om het geregel om alles weer op orde te krijgen. Een groot struikelblok is vaak het invullen van het schadeformulier. Samen met de tegenpartij vul je de voorkant in. Thuis heb je ook nog een achterzijde van het formulier in te vullen. Vaak vergeet je ook nog bepaalde vragen. Dit kan eenvoudiger want het schadeformulier kun je nu ook invullen via onze schade app.

Hoe werkt het digitale schadeformulier?

Eén van de betrokkenen bij het ongeval kan de app openen om de schade voor beiden in te vullen. De vragen in de app zijn afgestemd op de schade die veroorzaakt is. Meestal gaat het om twee auto’s die elkaar geraakt hebben, maar ook bij een ongeval met bijvoorbeeld een fietser of een voetganger kan de app gebruikt worden. Welke stappen doorlopen worden, zullen wij kort toelichten.

Installeer thuis de app al

Zorg ervoor dat je bij schade de app al op je telefoon hebt. Je bent helemaal goed bezig als je jouw eigen gegevens al voor invult. De app onthoudt deze gegevens. Om te oefenen kun je ook eerst een proefmelding doen. Je zult merken dat het invullen niet lastig is. Ook is er een video beschikbaar met instructies over het gebruiken van de app.

Stap 1: Maak foto’s van de schadesituatie

Je kunt foto’s aan de schademelding toevoegen. Maak de foto’s vanuit verschillende posities. Dit maakt het voor de verzekeraars eenvoudiger om de aansprakelijkheid bij de andere verzekeraar neer te leggen. Het maakt namelijk financieel een groot verschil wie als schuldige van de schade wordt aangewezen.

Stap 2: Vul de gegevens van de betrokkenen in

Het schadeformulier is ook bedoeld om de verzekeraars voldoende informatie te verstrekken om de schade af te wikkelen. Vul dus nauwkeurig de gegevens in van alle betrokkenen bij het ongeval. Dus niet alleen de gegevens van de eigenaren van de auto’s, maar zeker ook van de bestuurders en eventuele getuigen. Door het invullen van het kenteken is ook gelijk bekend wie de verzekeraars zijn.

Stap 3: Waar is het ongeval gebeurd?

In de volgende stap kun je aangeven waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Afhankelijk van de instellingen van de telefoon geeft de app zelf al de locatie aan waar je op dit moment zit. Als dat niet het geval is, kun je het zelf invullen. Ook als de plek van het ongeval ergens anders was, kun je de locatie aanpassen.

Stap 4: Schadeformulier ondertekenen

Het invullen van het schadeformulier gebeurt op één telefoon. Nadat alles ingevuld is, wordt de melding via een sms gestuurd naar de mobiele telefoon van de tegenpartij. Ook wordt er een code gestuurd die gebruikt kan worden voor de digitale ondertekening van het schadeformulier.

Stap 5: Het schadeformulier wordt naar de verzekeraars gestuurd

Als je kiest voor verzenden, wordt het schadeformulier naar je eigen email gestuurd. Voor betrokkenen die niet in of op een motorrijtuig zaten, wordt de melding niet automatisch naar de verzekeraar doorgestuurd. Dit kun je vervolgens zelf nog wel doen.

Verbeteren van de verkeersveiligheid

De app biedt gemak en comfort, maar er zijn meer voordelen. De gegevens worden namelijk ook gebruikt om de verkeersveiligheid te vergroten. Als bijvoorbeeld blijkt dat op een bepaalde kruising vaak ongevallen ontstaan, moet er iets veranderd worden. Dit gebeurt overigens wel anoniem. De gegevens zijn niet te herleiden naar personen of voertuigen.

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig.

Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Dus voor gemak en snelheid bij bijvoorbeeld autoschade in het verkeer download je nu de Schade App.

schade app

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play