Hoe meld je schade aan jouw verzekeraar?

Je raakt met je motorrijtuig betrokken bij een ongeval. De schade meld je bij jouw verzekeraar, maar hoe doe je dat en wat wordt er van jou verwacht bij een ongeval?

Als er sprake is van letselschade, heeft dat natuurlijk de eerste prioriteit. De volgende stap is het goed vastleggen van de oorzaak van het ongeval en de omstandigheden rondom het ongeluk. De omvang van de schade bepalen komt later pas aan de orde.

Schade snel en eenvoudig melden

Je bent gewend om na een schade het papierwerk in te vullen. Het Europees schadeformulier was de standaard. Dit is een dubbelzijdig formulier volgepropt met vragen. Deze kun je gebruiken voor het vastleggen van de gegevens, maar het kan handiger. Met onze schade app kun je bijvoorbeeld op een smartphone of een tablet veel tijd en ergernis besparen.

Wat zijn de voordelen van de schade app?

Het invullen van de gegevens gaat veel sneller. Vragen die geen betrekking hebben op het ongeval worden niet gesteld. Er zijn nog meer voordelen:

  • Je kunt geen belangrijke vragen vergeten
  • Je kunt eenvoudig foto’s toevoegen aan de schademelding
  • De locatie van de schade wordt automatisch bepaald
  • Je kunt aangeven waar de beschadigingen zitten
  • De melding wordt gelijk doorgezet naar de verzekeraars
  • In de app kun je vooraf al jouw gegevens invullen
  • Jij en de tegenpartij vullen via één smartphone de gegevens in

Jullie gaan de schademelding digitaal ondertekenen. Dit gaat via een SMS code. Met de codes die beide betrokkenen ontvangen, wordt de melding ondertekend. Dit maakt de schademelding rechtsgeldig en later is er geen discussie meer over mogelijk.

Zet de schade app alvast op je telefoon. Bij schade heb je al voldoende te regelen!

Bekijk hier onze video

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play