Schade melden – Hoe doe je dat?

Ook als je voorzichtig in het verkeer bent kan een ongeval jou een keer overkomen. Maar het gebeurt je waarschijnlijk niet vaak. De schade melden aan de verzekeraar doe je zo snel mogelijk. Je kunt ze bellen, maar dat is niet genoeg. De verzekeraar wil graag een schriftelijke melding, of nog liever een digitale schademelding.

Een schade melden kun je doen door het bellen met de verzekeraar. Voor de melding zelf heeft het geen zin, maar misschien vind je het prettig om van de verzekeraar te horen wat je moet doen. Je krijgt het verzoek om samen met de tegenpartij de schade te melden bij de verzekeraar. Hiervoor maak je gebruik van de schade app of het Europees schadeformulier.

Het schadeformulier invullen

Je kunt kiezen. Het Europees schadeformulier invullen of je gaat voor de schade app. Het schadeformulier heb je mogelijk in je dashboardkastje liggen. De app heb je al gedownload, of dat moet je nog doen. Een andere optie is het samen met de tegenpartij invullen van zijn of haar Europees schadeformulier of schade app. Ieder een eigen formulier of app invullen is dus niet de bedoeling. Het schade melden doe je gezamenlijk om te voorkomen dat er verschillende verhalen ontstaan over de toedracht van de schade.

De voordelen van de schade app geven de doorslag

De app vul je eenvoudiger en sneller in. De schriftelijke versie bevat twee a-4’tjes met vragen die maar gedeeltelijk op de schade van toepassing zijn. Bij het digitaal schade melden beantwoord je alleen maar vragen die echt betrekking hebben op de schade. Het voorkomt ook fouten of vergeten gegevens. Nadat alles ingevuld is, kunnen jij en de tegenpartij via een eenvoudige SMS code een digitale handtekening plaatsen. Vervolgens wordt de melding gelijk doorgestuurd naar de verzekeraars. Jij en de tegenpartij krijgen alles wat ingevuld is in een e-mail toegestuurd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play