Schade aan jouw auto snel en eenvoudig melden

Heb jij het Europees schadeformulier ook in je auto liggen? Bij schade aan je auto kun je met dit formulier de schademelding indienen. Inmiddels is de papieren schademelding volledig achterhaald. Het kan namelijk eenvoudiger en sneller.

Na een schade is het een tijdrovende klus om het formulier volledig in te vullen. Vaak lukt het ook niet. Belangrijke vragen worden namelijk gemakkelijk over het hoofd gezien. Dit soort taferelen kun je voorkomen door de schade via een schade app te melden.

Hoe meld je digitaal een schade aan je auto?

Schade aan je auto brengt veel gedoe. Je moet veel regelen en het kost vaak al veel moeite om de schade in behandeling te krijgen bij jouw verzekeraar. Met onze schade app wordt het een stuk eenvoudiger. Samen met de tegenpartij vullen je de noodzakelijke gegevens in. Dit zijn de persoonsgegevens van de betrokkenen, maar ook informatie over de toedracht, de locatie en de situatie bij de schade. Alle informatie moet goed in de schademelding terugkomen.

Vervangt de schade app het Europees schadeformulier?

Ja! Schade aan je auto melden wordt hierdoor eenvoudiger. Alle op het Europees schadeformulier gestelde vragen zitten in de app verwerkt. Je vult ze niet allemaal in. Je hoeft bijvoorbeeld geen kenteken van de tegenpartij in te vullen als het een aanrijding met een fietser is. De voordelen van de app zijn dermate groot, dat het schriftelijk melden van schade steeds minder vaak voor komt.

Gaat mijn verzekeraar akkoord met deze schademelding?

Alle verzekeraars accepteren de digitale manier van een schade melden. Sterker nog, ze moedigen het juist aan omdat het voor de verzekeraar ook veel tijd bespaart. Alleen al het ontvangen van alle noodzakelijke informatie is een groot pluspunt. Bij de schriftelijke melding moeten verzekeraars het schadeformulier vaak nog weer terugsturen omdat het niet volledig is ingevuld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play