De schade-app in plaats van het Europees schadeformulier

29/08/2017
schade-app

De schade-app biedt gemak. Dat weet je als je weleens een ongeval met een motorrijtuig hebt meegemaakt waardoor je een schadeformulier moest invullen. Het is een A4-tje overladen met vragen die maar deels betrekking hebben op jouw schade. Waarschijnlijk maak je niet vaak een ongeval mee, dus moet je alle vragen doorlopen. Met de Schade-app wordt het stukken eenvoudiger. Ook kun je de schade sneller en laagdrempeliger doorsturen naar jouw verzekeraar.

Na een schade vul je in de oude situatie samen met de tegenpartij het Europees schadeformulier in. Het schadeformulier is bij alle schades aan motorrijtuigen te gebruiken. Dat is mooi, maar dat heeft ook nadelen. Wat moet je namelijk invullen bij een eenzijdig ongeval of bij een aanrijding met een fietser? Dit soort vraagstukken spelen geen rol bij het via een app indienen van de schade. De vragen worden namelijk afgestemd op de situatie.

Wat zijn de grootste voordelen van de schade-app?

De vragen goed afgestemd op de werkelijke situatie. Dat is nog maar één van de voordelen. Het werkt ook sneller en is veel minder foutgevoelig. Veruit de meeste ingevulde schriftelijke schademeldingen worden slechts deels en foutief ingevuld. Vaak worden er vragen overgesprongen. Met de schade-app kan dat bijna niet. Bij het doorlopen van de vragen geeft de app het aan als je iets vergeet in te vullen. Na het invullen kun je met een code de schademelding ondertekenen. De tegenpartij krijgt op zijn of haar telefoon ook een code toegestuurd. De schademelding wordt gelijk doorgestuurd naar de verzekeraar.

Eenvoudig foto’s toevoegen aan de schade-app

Foto’s kunnen in één oogopslag alles zeggen over de toedracht van een ongeval. Je kunt foto’s eenvoudig toevoegen aan de schademelding. Bij het schriftelijk indienen van een schade wordt het lastiger. De schade-app heeft als extra voordeel dat de foto’s een onderdeel uit gaan maken van de schade-aangifte. De tegenpartij kan de foto’s dus later niet in twijfel trekken.

Telefoon heb je meestal wel bij je

Wist jij dat 70% van de motor- en scooterrijders geen Europees schadeformulier bij zich heeft? Bij automobilisten ligt dit percentage op 32%. De schade-app kun je nu al op jouw telefoon zetten en bij een ongeval kun je de app gebruiken. Desnoods kun je de app direct na het ongeval nog downloaden. Dit kan via Google Play of de AppStore. Je kunt de app zelfs thuis al vooraf invullen met jouw eigen gegevens. Lees ook ons artikel: veel weggebruikers op stap zonder schadeformulier.

Steeds meer verkeersdeelnemers stappen over op de schade-app in plaats van de complexe papieren schademelding. Het zal een kwestie van tijd zijn tot het Europees schadeformulier afgeschaft is.

Lees ook:

Stappenplan zelf schade aan jouw auto verhalen

Wat wordt er van mij verwacht bij autoschade?

Heeft een handtekening op een schadeformulier waarde?

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig. Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Download direct:

     

Lees meer
schade-app