Online aangifte doen van schade aan je motorrijtuig

Na een schade het Europees schadeformulier invullen is geen eenvoudige opgave. Het is een a-4’tje vol met vragen. De voorzijde vul je samen met de tegenpartij in. De achterzijde kun je later thuis invullen. Vergeet het omslachtige schadeformulier maar. Je kunt nu online aangifte van een schade doen.

Online met je smartphone, tablet of laptop jouw schade indienen. Het gemak hiervan sta je pas bij stil op het moment dat je schade hebt. Bij een ongeval komt er in één keer veel op je af. De schade moet gerepareerd worden, je moet de verzekeraar op de hoogte stellen en er moet ook nog een schadeformulier ingevuld worden. De lasten kun je iets verlichten door online aangifte te doen van de schade. Doe dit vooral samen met de tegenpartij.

Wat verwacht de verzekeraar van jou?

Na een schade moet je de verzekeraar op de hoogte stellen. Dit kan met een schadeformulier, maar online is het eenvoudiger. Dit doe je met een app op je telefoon, namelijk met de schade app. Je kunt samen met de andere betrokkenen de online aangifte doorvoeren. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is juist simpel. Met eenvoudig te beantwoorden vragen wordt je door de melding heen geholpen. Informatie over de verzekeraar hoef je bijvoorbeeld niet meer op te zoeken. Via het kenteken worden deze gegevens namelijk achterhaald.

Na het beantwoorden van de vragen kunnen jullie de online aangifte afronden door het plaatsen van een digitale handtekening. Dit gebeurt met codes die via SMS verstuurd worden naar de 06-nummers van de betrokkenen bij het ongeval. Na ondertekening wordt de online aangifte doorgestuurd naar jouw verzekeraar.

Mag je geen gebruik meer maken van het Europees schadeformulier?

Ja, dat blijft gewoon mogelijk. In de loop der jaren zal de online aangifte wel steeds gebruikelijker worden. Op langere termijn zal iedereen overgestapt zijn van papieren aangifte naar de online versie. Het is namelijk eenvoudiger en sneller.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play