Mobielschademelden

De Mobiel schade melden app neemt het geleidelijk over van het Europees schadeformulier. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Het is sneller, eenvoudiger en je levert de schademelding ook nog eens compleet bij de verzekeraar af. Een aantal faq’s (veelgestelde vragen) lichten wij toe.

Het mobiel schade melden doe je met de schade app. De schademelding kun je gelijk na het ongeval samen met de tegenpartij invullen. Het ondertekenen gaat met een code die de betrokkenen via een SMS toegestuurd krijgen. De app biedt gemak. Een aantal faq’s leveren misverstanden op. Graag brengen wij verheldering.

Gaat de verzekeraar akkoord met het Mobiel schade melden?

Het biedt niet alleen voor jou voordelen, maar zeker ook voor de verzekeraars. Zij krijgen meldingen compleet binnen en ook veel sneller.

 

Hoe zit het met mijn privacy?

Via het Mobiel schade melden geef je nogal wat informatie van jezelf bloot. Wat gebeurt er met de informatie? De door de app verzamelde informatie wordt ook gebruikt om de verkeersveiligheid te vergroten. Met de informatie worden gevaarlijke knooppunten waar vaak ongelukken ontstaan inzichtelijk gemaakt. Dit soort informatie wordt niet gekoppeld aan persoonsgegevens of gegevens van de auto. De privacy is dus gewaarborgd.

Moeten beide betrokkenen een app op de telefoon hebben?

Nee, het is juist de bedoeling om beide via dezelfde telefoon, tablet of laptop aangifte te doen. Op deze manier krijgen de verzekeraars één verhaal. Via een SMS op de telefoons van jou en de tegenpartij, kunnen jullie de schadeaangifte ondertekend naar de verzekeraar sturen.

Heb je nog meer vragen over het Mobiel schade melden? Download de app en maak een proefmelding aan. Zo kun je oefenen met het indienen van een schade.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play