Mobiel schade melden – wat zijn de voordelen?

De meeste verzekeraars sturen nog steeds het Europees schadeformulier met de polis mee. In kleine stapjes wordt dit afgebouwd. Het mobiel schade melden neemt de functie op termijn volledig over. De voordelen zijn namelijk groot.

Het schriftelijke schadeformulier past niet meer in deze tijd. Verzekeraars sturen steeds vaker de polissen digitaal. Je kunt zelfs online je verzekering aanpassen. Ook het afsluiten van een autoverzekering doe je online. Het gemak wint het van het omslachtige. Wat zijn de voordelen van het mobiel schade melden?

Voordeel #1 – Geen onzinnige vragen

Het Europees schadeformulier kun je voor alle mogelijke schades aan motorrijtuigen gebruiken. Het kan niet anders dan dat er veel vragen in zitten die je niet hoeft in te vullen als het bijvoorbeeld om een aanrijding met loslopende dieren gaat. Met het mobiel schade melden worden de vragen afgestemd op de situatie.

Voordeel #2 – Minder onduidelijkheden voor jou en de verzekeraars

Vaak is het niet duidelijk of je een vraag wel of niet moet beantwoorden op het schriftelijke schadeformulier. Deze verwarring krijg je met de schade app niet. Alle gestelde vragen moeten beantwoord worden. Bij het niet invullen kun je niet verder. Hierdoor krijgen de verzekeraars alle informatie die ze nodig hebben voor het afwikkelen van de schade.

Voordeel #3 – Het invullen gaat sneller

De schade app is ontwikkeld op gebruiksvriendelijkheid. Door de manier van vragen stellen vul je de gegevens snel in. De gegevens over de verzekeraar en de locatie van het ongeval hoef je niet in te vullen. De verzekeraar wordt achterhaald via het kenteken en de app weet wat de locatie van de schade is. Je kunt het invullen nog verder versnellen door zelf al vooraf jouw gegevens in te vullen.

Voordeel #4 – Foto’s zeggen meer dan een situatieschets

Op het schriftelijke formulier verwacht de verzekeraar een situatieschets van jou. In de praktijk werkt dit niet. Situatieschetsen roepen vaak meer vragen op dan dat ze antwoorden geven. Bij het mobiel schade melden kun je zeer eenvoudig foto’s aan de schademelding toevoegen.

Zet de mobiel schade melden app op jouw telefoon. Je wilt voorkomen dat je de app nog niet op je telefoon hebt na een ongeluk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play