Het Europees aanrijdingsformulier wordt vervangen

Het Europees aanrijdingsformulier heeft de langste tijd gehad. De digitale ontwikkeling is ook in verzekeringsland niet te negeren. De schade app wordt steeds vaker gebruikt voor het melden van schades.

Verzekeraars verstrekken bij het nieuw afsluiten van een verzekering voor een motorrijtuig nog steeds een Europees aanrijdingsformulier, maar in kleine stapjes wordt er afscheid genomen van het formulier.

Kiezen voor het Europees aanrijdingsformulier of voor de app?

De schade app heeft het aanrijdingsformulier nog niet volledig ontvangen. Bij vernieuwingen is het vaak nog even wennen. Je kunt al via de app een aanrijdingsformulier invullen, maar neem voor de zekerheid ook het Europees aanrijdingsformulier mee. De tegenpartij kan in eerste instantie nog sceptisch zijn om de schade in te dienen met jouw telefoon. In dat geval kun je voorstellen om het geheel in te vullen via de telefoon van de tegenpartij. Uiteraard moet de app wel eerst gedownload worden.

europees aanrijdingsformulier

Is de schade app al geaccepteerd door de verzekeraars?

De app is ontwikkeld in samenwerking met 112schade.nl. De kosteloze verhaalservice bij schade. Het gebruiken van de app wordt aangemoedigd. Het werkt sneller, verzekeraars krijgen de melding goed ingevuld binnen en via de app wordt foto’s maken van het voorval aangemoedigd. Dit maakt de bewijslast eenvoudiger. Na het invullen kunnen de betrokkenen het digitale aanrijdingsformulier gelijk doorsturen. Er zijn meerdere voordelen.

Is het Europees aanrijdingsformulier niet veiliger?

Ten onrechte maken mensen zich vaak zorgen over hun privacy. Je zet jouw gegevens in een app en je weet niet wat er verder mee gaat gebeuren. Het is een onterechte angst. De gegevens worden uitsluitend doorgestuurd naar de verzekeraars.

schadeformulier app

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig.

Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Dus voor gemak en snelheid bij bijvoorbeeld autoschade in het verkeer download je nu de Schade App.

schade app

Bekijk hier onze video

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play