Autoschadeformulier

Wat als het autoschadeformulier niet in de auto ligt?

Na een autoschade verplicht de verzekeraar jou om een autoschadeformulier in te vullen. Bij schade kijk je pas na of het formulier ook echt in de auto ligt. Als dat niet zo is kun je onderweg de schade app downloaden. De app is ook een goed alternatief als je het autoschadeformulier wel in de auto hebt.

De verzekeraar verwacht bij schade binnen drie dagen het autoschadeformulier. Het liefst sneller, maar uiterlijk binnen drie dagen. Deze vul je samen met de tegenpartij in. Uit de opgave blijkt wie aansprakelijk is voor de veroorzaakte schade. Er staan grote financiële belangen op het spel. Dus is het zaak om het formulier of de app nauwkeurig in te vullen.

Wat is een autoschadeformulier?

Het wordt ook wel het Europees schadeformulier genoemd. Binnen Europa voeren verzekeraars hetzelfde formulier, dus kun je ook in het buitenland met het formulier uit de voeten. De schade app is de digitale opvolger van het formulier. Het is de vereenvoudigde versie van het redelijk lastig in te vullen autoschadeformulier. Het formulier of de app vul je samen met de tegenpartij in. Door (digitale) ondertekening kunnen beide partijen gehouden worden aan het verklaarde in de aangifte.

Moet het formulier verplicht in de auto liggen?

Nee, verzekeraars verstrekken het formulier wel met het advies om deze in de auto te leggen. Het schriftelijke schadeformulier wordt nog steeds het meest gebruikt, maar dat gaat langzaam veranderen. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone bij zich in de auto. Waarom zou je geen gebruik maken van de mogelijkheid om schade via een app te melden?

Ga voor snelheid en gebruik de schade app

De schade app zal langzaam het autoschadeformulier verdrijven. De app is namelijk veel handiger en sneller. Je krijgt met de app geen vragen die geen betrekking hebben op jouw schade. Het grootste voordeel is misschien wel dat je eenvoudig foto’s kunt toevoegen aan de melding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play