Autoschade zo snel mogelijk melden

Bij een autoschade is snelheid belangrijk. Je wilt namelijk niet te lang zonder je auto zitten. Verzekeraars verwachten uiterlijk binnen drie dagen de schademelding. Een telefoontje met de mededeling is niet voldoende. Je vult samen met de eventuele tegenpartij het schadeformulier in. Beter nog is het gebruiken van de handige schade app voor de melding.

Bij autoschade is een goede vastlegging belangrijk. Het maakt nogal een verschil wie als schuldige aan de schade wordt aangewezen. Door gelijk met de tegenpartij de schade app in te vullen, voorkom je ruis op de lijn. Het kan namelijk eenvoudig gebeuren dat de betrokkenen verschillende verhalen opgeven over de toedracht. Dit voorkom je door samen de melding aan te maken.

Autoschade indienen – hoe pak je het aan?

Bij schade is de neiging groot om telefoonnummers uit te wisselen en later de zaken te regelen. Waarschijnlijk hebben jullie namelijk haast. Doe dat niet! Zeker als de tegenpartij waarschijnlijk de aansprakelijke voor de schade is. Neem een kwartier de tijd voor het goed regelen van de schademelding. De schade indienen doe je via de schade app. Dit kan op de telefoon van één van beide betrokkenen. Via het Europees schadeformulier kan ook, maar dat komt de snelheid niet ten goede. De app kun je maar op één manier correct invullen. Er sluipen dus geen onnodige fouten in de schademelding.

Hoe stel je de verzekeraar op de hoogte?

Dat gebeurt automatisch met de app. Na het volledig  beantwoorden van de gestelde vragen, krijgen beide betrokkenen een SMS bericht toegestuurd. Hierin zit een code waarmee jullie de melding ondertekenen en doorzetten naar de verzekeraars. Na het versturen ontvangt de verzekeraar de melding ook gelijk.

Wat is de tijdswinst van de schade app?

De melding is gelijk binnen bij de verzekeraar, maar dat is niet de grootste tijdswinst. Het grootste voordeel is dat de verzekeraar gelijk met de melding aan het werk kan. Er ontbreekt voor de afwikkeling geen cruciale informatie. Dit voorkomt dat het schadeformulier meerdere keren retour moet naar de melder van de schade.

autoschade

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig.

Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Dus voor gemak en snelheid bij bijvoorbeeld autoschade in het verkeer download je nu de Schade App.

schade app

Bekijk hier onze video

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play