Aanrijdingsformulier samen met de tegenpartij invullen

Na een aanrijding met je motorrijtuig moet je gelijk in actie komen. Eerst breng je jezelf in veiligheid. Vervolgens kijk je of iedereen er zonder letsel vanaf is gekomen. Eventueel bel je het alarmnummer. Daarna vul je samen met de tegenpartij het aanrijdingsformulier in.

Het aanrijdingsformulier gebruik je ook bij een eenzijdig ongeval. De verzekeraar wil graag weten hoe de schade ontstaan is. Mogelijk is de schade zelfs te verhalen op iemand anders.

Wie vult wat in?

Het aanrijdingsformulier is afgestemd op twee betrokkenen. Zijn er meerdere partijen bij betrokken? Dan kun je eventueel meerdere aanrijdingsformulieren invullen. Jij vult jouw gegevens in onder voertuig A of B. Welke je kiest maakt niet uit. De vragen over jezelf en jouw motorrijtuig zijn eenvoudig te beantwoorden. Over de toedracht van de schade kan discussie ontstaan. Het is wel de bedoeling dat jullie samen met één verhaal komen. Nadat alle gegevens zijn ingevuld, zetten jullie namelijk een handtekening waarmee jullie aangeven dat jullie akkoord zijn met het verhaal.

Ben je het niet eens met de tegenpartij?

Je zet je handtekening alleen als je het eens bent met het ingevulde. Indien je niet akkoord bent onderteken je het aanrijdingsformulier niet. Vul in ieder geval het aanrijdingsformulier wel zo volledig mogelijk samen in. Wat op het voorste aanrijdingsformulier wordt ingevuld, drukt door op het achterliggende formulier. Ieder neemt vervolgens één van de niet ondertekende formulieren mee. Vervolgens is het aan de verzekeraars om uit te vechten wie aansprakelijk is voor de schade.

Je kunt in plaats van het aanrijdingsformulier ook gebruik maken van de schade app. Het is eigenlijk de digitale versie van het aanrijdingsformulier, maar dan eenvoudiger en het werkt veel sneller. Een extra voordeel is dat je gelijk foto’s kunt toevoegen. Je krijgt via de app minder vragen, want je krijgt alleen de vragen voorgelegd die op jouw schade van toepassing zijn.

aanrijdingfsformulier

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig.

Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Dus voor gemak en snelheid bij bijvoorbeeld autoschade in het verkeer download je nu de Schade App.

schade app

Bekijk hier onze video

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play