Aanrijding met je auto – Wat nu?

Het kan iedereen overkomen. Een klein stuurfoutje of gewoon een moment van onoplettendheid en je veroorzaakt een ongeluk. Ook als je alles goed doet kun je door een ander een aanrijding met jouw auto krijgen. In beide gevallen vul je een schadeformulier of de schade app in met de tegenpartij.

Vooral als je nog nooit betrokken ben geweest bij een aanrijding met jouw auto, weet je niet wat er van jou wordt verwacht. Uit ons stappenplan blijkt wat de acties zijn.

Stap #1 – Is er letsel ontstaan?

Het eerste waar jouw gedachten naar uit gaat is de gezondheid van jezelf en jouw inzittenden. Daarna wil je weten hoe de tegenpartij er vanaf is gekomen. Bij zwaar letsel kun je gelijk 112 bellen. Is er wel hulp nodig, maar niet met spoed? Bel 0900-8844. Dit is het telefoonnummer van de politie. Zorg eventueel voor het inschakelen van andere hulpinstanties.

Stap #2 – Verplaats de auto’s naar een veilige plek

De auto na de aanrijding gelijk verplaatsen is niet verstandig. Slimmer is om eerst foto’s te maken van de situatie. Toch is dat niet in alle gevallen mogelijk. Midden op een vierbaansweg ga je niet uitstappen voor het maken van foto’s. Verplaats de auto na de aanrijding naar een veilige plek waar jullie de schade kunnen vastleggen voor de verzekeraars.

Stap #3 – Samen de schade app invullen

Misschien heb jij het Europees schadeformulier nog in de auto liggen, maar je kunt ook gebruik maken van de handige schade app. De toedracht van het ongeval omschrijven en de schade aan jouw auto melden kan binnen één kwartier met deze app. Geen ingewikkelde vragen meer, maar een aantal vragen die volledig zijn afgestemd op de schade.

Stap #4 – Ondertekenen en versturen

Bij voorkeur vul je samen met de tegenpartij het schadeformulier in. Ook samen ondertekenen is het ideaal. Na het invullen van de gegevens in de schade app, krijgen jij en de tegenpartij een SMS met een code. Deze kunnen jullie invullen in de app. Dit wordt gezien als een handtekening. De schademelding is vervolgens door beide betrokkenen akkoord bevonden.

Heb je schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heb je geen schadeformulier meer nodig.

Je regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Dus voor gemak en snelheid bij bijvoorbeeld autoschade in het verkeer download je nu de Schade App.

schade app

Bekijk hier onze video

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Download de app

Download via App store Download via Google play