Hoe werkt de Schade app

Goed voorbereid op weg

Na schade door een aanrijding niet meer op zoek naar een polisnummer of schadeformulier! Met deze schade app kun je vooraf al je profiel en verzekeringsgegevens invullen, zodat je bij schade direct alles bij de hand hebt. Nadat u de app heeft gedownload kunt u uw profiel compleet maken. Zo heeft u de mogelijkheid om de gegevens van uw voertuig in te voeren zoals polisnummer, naam van de verzekeraar en de dekking.

Bepaal locatieKies uw locatie

Met de locatiebepaler in de app is het eenvoudig om de locatie van de schade aan te geven. Vult u de schade app later in heeft u ook de mogelijkheid om de locatie handmatig op te geven.

 

 

Noteer gegevens van een getuigen

Indien je betrokken raakt bij een aanrijding is het belangrijk om bewijs te verzamelen. Kijk om je heen of er getuigen zijn van het ongeval. Zorg er eerst voor dat je de contactgegevens van de getuige ontvangt en kijk daarna pas naar de geleden schade. Getuigen vertrekken vaak snel wanneer er geen sprake is van ernstig letsel, toch kan een eenvoudige schade zich ontwikkelen tot een complexe schade. Lees hier ook ons artikel waarom getuigen zo belangrijk zijn bij een ongeval.

Foto’s uploaden

Een foto zegt meer dan een duizend woorden. Maak bij een ongeval zoveel mogelijk foto’s van de situatie, de omgeving en de schade aan uw voertuig. Dit kan later bij discussies met een tegenpartij een hoop problemen voorkomen.

De gemaakte foto’s kunt u eenvoudig toevoegen aan de schademelding.

Onderteken het schadeformulier

Ondertekenen

Heeft u een schade met een andere partij kunt u beide het schadeformulier “ondertekenen” door middel van een verificatiecode die wij per SMS versturen. Het ondertekenen door de tegenpartij is belangrijk. Hiermee kunt u de betrokkenheid van de tegenpartij bij de schade aantonen.

schademelding versturen

Schademelding versturen

Wanneer de schademelding compleet is krijgt u de schademelding naar uw e-mail verzonden. Vanaf daar heeft u de mogelijkheid om de schademelding door te zetten naar uw verzekeraar, tussenpersoon, rechtsbijstandverzekeraar of de 112schade verhaalservice.

Afhandeling

Heeft u door toedoen van een ander materiële-of letselschade door een verkeersongeval dan kan 112schade.nl voor u de schade kosteloos verhalen op de aansprakelijke wederpartij.

 

Nog vragen? Bekijk dan de

Veelgestelde vragen

Download de app

Download via App store Download via Google play